Čučoriedkový džem
Kategória: 
1 kg čučoriedok 800 g cukru, 1/2 ČL kyseliny citróno­vej, pektín (použijeme podľa návodu)

Čučoriedkový džem - príprava

    Čučoriedky očistíme, povyberáme lístky, zaschnuté a zelené bobule. 1 kg čučoriedok podlejeme malým množstvom vody a varíme 5 minút. Pridáme 800 g cukru, 1/2 ČL kyseliny citróno­vej, pektín (použijeme podľa návodu) a ešte povaríme 10 minút. Po dovarení ešte horúce plníme do pohárov. Vhodné sú menšie poháre. Napĺňa­me ich takmer po okraj. Uzatvorené poháre prevrátime, aby sa dobre prichytilo viečko. Takto ich necháme 10-30 minút (podľa veľkosti pohára). Džem po uzavretí viečkom môžeme aj sterili­zovať 10 minút pri teplote 90 °C.
    Ideálne robiť viac dávok naraz.
Top