Čučoriedkový džem
Kategória:
1 kg čučoriedok
800 g cukru,
1/2 ČL kyseliny citrónovej,
pektín (použijeme podľa návodu)
Čučoriedkový džem - príprava
Čučoriedky očistíme, povyberáme lístky, zaschnuté a zelené bobule. 1 kg čučoriedok podlejeme malým množstvom vody a varíme 5 minút. Pridáme 800 g cukru, 1/2 ČL kyseliny citrónovej, pektín (použijeme podľa návodu) a ešte povaríme 10 minút. Po dovarení ešte horúce plníme do pohárov. Vhodné sú menšie poháre. Napĺňame ich takmer po okraj. Uzatvorené poháre prevrátime, aby sa dobre prichytilo viečko. Takto ich necháme 10-30 minút (podľa veľkosti pohára). Džem po uzavretí viečkom môžeme aj sterilizovať 10 minút pri teplote 90 °C.
Ideálne robiť viac dávok naraz.
Podobné recepty
Kategória:
1 kg čučoriedok
800 g cukru,
1/2 ČL kyseliny citrónovej,
pektín (použijeme podľa návodu)
Čučoriedkový džem - príprava
Čučoriedky očistíme, povyberáme lístky, zaschnuté a zelené bobule. 1 kg čučoriedok podlejeme malým množstvom vody a varíme 5 minút. Pridáme 800 g cukru, 1/2 ČL kyseliny citrónovej, pektín (použijeme podľa návodu) a ešte povaríme 10 minút. Po dovarení ešte horúce plníme do pohárov. Vhodné sú menšie poháre. Napĺňame ich takmer po okraj. Uzatvorené poháre prevrátime, aby sa dobre prichytilo viečko. Takto ich necháme 10-30 minút (podľa veľkosti pohára). Džem po uzavretí viečkom môžeme aj sterilizovať 10 minút pri teplote 90 °C.
Ideálne robiť viac dávok naraz.
Ideálne robiť viac dávok naraz.