Pečienkové halušky
Kategória: 
pečienka, vajicko

Pečienkové halušky - príprava

    V mlieku rozmiešame vajce a soľ. Velmi málo, pečienka soľ moc nemusí. Prilejeme do preosiatej múky a vymiešame na polo husté cesto. Ak je cesto príliš husté, pridáme vodu. Do pripraveného cesta si dáme kuracie pečienky, ktoré buď zomelieme v mlynčeku alebo natrháme s nožíkom na drobno. Nakoniec si pridáme petržlenovú vňaťku niekto dáva aj cesnak, muškátový orech a podobne a premiešame. Vypracované cesto vkladáme do vriacej vody a uvaríme, občas
    premiešame, aby sa nám nelepili. Cesto dlho nespracúvame, pretože sa potom ťahá, len ho dobre rozmiešame. Hotové sú, keď sa dvihnú z dna na povrch, vtedy doložíme rezance, počkáme 1-2 minúty, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť. Za 10 minút podávame. Dobrú chuť!
Top