Koláč trdelník
Kategória:
400 g polohrubej múky
60 g práškového cukru
3 žĺtky
2 PL rumu
3 PL masla
250 ml mlieka
40 g droždia
1 ČL kryštálového cukru
1 bielok
200 g vlašských orechov
soľ
práškový a vanilkový cukor na posypanie
Koláč trdelník - príprava
Z trochy vlažného mlieka, droždia a kryštálovéhu cukru urobíme kvások. K preosiatej múke pridáme práškový cukor, štipku soli, kvások, žĺtky, rum, roztopené maslo a zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké cesto a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto premiesime, rozvaľkáme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ho rozmiešaným bielkom a posypeme posekanými orechmi. Plech dáme do rúry vyhriatej na 180 C a pečieme približne 35 minút. Hotový horúci koláč posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.
Kategória:
400 g polohrubej múky
60 g práškového cukru
3 žĺtky
2 PL rumu
3 PL masla
250 ml mlieka
40 g droždia
1 ČL kryštálového cukru
1 bielok
200 g vlašských orechov
soľ
práškový a vanilkový cukor na posypanie
Koláč trdelník - príprava
Z trochy vlažného mlieka, droždia a kryštálovéhu cukru urobíme kvások. K preosiatej múke pridáme práškový cukor, štipku soli, kvások, žĺtky, rum, roztopené maslo a zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké cesto a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto premiesime, rozvaľkáme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ho rozmiešaným bielkom a posypeme posekanými orechmi. Plech dáme do rúry vyhriatej na 180 C a pečieme približne 35 minút. Hotový horúci koláč posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.