Koláč trdelník
400 g polohrubej múky 60 g práškového cukru 3 žĺtky 2 PL rumu 3 PL masla 250 ml mlieka 40 g droždia 1 ČL kryštálového cukru 1 bielok 200 g vlašských orechov soľ práškový a vanilkový cukor na posypanie

Koláč trdelník - príprava

    Z trochy vlažného mlieka, droždia a kryštálovéhu cukru urobíme kvások. K preosiatej múke pridáme práškový cukor, štipku soli, kvások, žĺtky, rum, roztopené maslo a zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké cesto a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto premiesime, rozvaľkáme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ho rozmiešaným bielkom a posypeme posekanými orechmi. Plech dáme do rúry vyhriatej na 180 C a pečieme približne 35 minút. Hotový horúci koláč posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.
Top