Zemiaková polievka
Kategória:
100 g zemiakov, 50 g mrkvy, 30 g petržlenu, 30 g karfiolu,
30 g čerstvých šampiňónov, vegeta, majoránka,
hladká múka, soľ.
Zemiaková polievka - príprava
Na rozohriatom oleji orestujeme mrkvu pokrájanú na kolieska a petržlen.
Pridáme vegetu, zalejeme vodou a necháme povariť asi 10 min.
Potom pridáme zemiaky nakrájané na kocky, karfiol a nakrájané šampiňóny.
Varíme do mäkka.
Na záver dochutíme majoránkou a zahustíme múkou (zátrepka – múka s vodou).
Podávame v chlebovom bochníku.
Kategória:
100 g zemiakov, 50 g mrkvy, 30 g petržlenu, 30 g karfiolu,
30 g čerstvých šampiňónov, vegeta, majoránka,
hladká múka, soľ.
Zemiaková polievka - príprava
Na rozohriatom oleji orestujeme mrkvu pokrájanú na kolieska a petržlen.
Pridáme vegetu, zalejeme vodou a necháme povariť asi 10 min.
Potom pridáme zemiaky nakrájané na kocky, karfiol a nakrájané šampiňóny.
Varíme do mäkka.
Na záver dochutíme majoránkou a zahustíme múkou (zátrepka – múka s vodou).
Podávame v chlebovom bochníku.
Pridáme vegetu, zalejeme vodou a necháme povariť asi 10 min.
Potom pridáme zemiaky nakrájané na kocky, karfiol a nakrájané šampiňóny.
Varíme do mäkka.
Na záver dochutíme majoránkou a zahustíme múkou (zátrepka – múka s vodou).
Podávame v chlebovom bochníku.