Pečený bôčik plnený s kyslou kapustou
Ľahký
Celkom lacný
Príprava
Varenie

Niečo pre zdatných chlapov.

Ingrediencie

Pre 1 Osoba(y)

Suroviny

  • 800 g prerasteného bravčového bôčika
  • 350 g kyslej kapusty
  • olej
  • 1 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnak
  • soľ, mleté čierne korenie

Pečený bôčik plnený s kyslou kapustou - príprava

    Bôčik umyjeme, osušíme a cez prostriedok rozrežeme tak, aby vzniklo vrecko, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Otvor zašijeme hrubou niťou alebo upevníme ihlicami tak , aby plnka počas pečenia nevytiekla. Potom mäso osolíme, okoreníme, podlejeme horúcou vodou a prikryté pečieme vo vyhriatej rúre domäkka.Počas pečenia obraciame a podlievame šťavou. Mäkké mäso odkryjeme a upečieme do červena.
     
    Plnka: Na drobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme kyslú kapustu, korenie, pretlačený cesnak a dusíme do mäkka.
     
    Ako príloha sa hodia pučené zemiaky alebo aj knedla
Top