Mexická kuchyňa po slovensky
Kategória: 
Ingrediencie: kuracie mäso, cibuľa, cesnak, kukurica, fazuľa, šampiňóny, soľ, mletá štiplavá červená paprika, pór, čierne korenie, červená paprika, zelená paprika, olej, chili paprička, kečup, kyslá smotana. Zemiakové placky: 5 - 6 väčších zemiakov, 2 PL hladkej múky, 2 vajcia, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 2 ČL vegety, 5 strúčikov cesnaku, majoránka, olej Ako na to: Zemiaky postrúhame. Pridáme múku, vajíčka, koreniny, cesnak a vegetu. Dobre vymiešame a na panvici upečieme placky.

Mexická kuchyňa po slovensky - príprava

    Postup:
    Kuracie mäso si narežeme na rezance, ktoré dáme do marinády/kečup, cesnak, červená štíplavá paprika/. Necháme odstať čo najdlhšie. Potom si na oleji na miernom ohni popražíme cibuľu, pridáme všetku zeleninu a koreniny. Podusíme a nakoniec pridáme marínadované mäso. Najlepšie Vám to bude chutiť ak si touto už hotovou zmesou naplníte zemiakovú placku. Podávame ju k hranolkám a k zeleninovej oblohe. Nakoniec placku polejeme smotanou, ktorá je zmiešaná s troškou kečupu, soli a cesnakom.

    Dobrú chuť! :-)
Top