3 dl vody, 125 g Cery, 250 g hladkej múky, 1/4 kypriaceho prášku, 6 vajec.
Krém: 1/2 l mlieka, 10 dkg Zlatého klasu, 25 dkg cukru, 1-2 vanilkového cukru, 20 dkg margarínu, rum podľa chuti.
Vaječné venčeky - príprava
Vodu s Cerou dáme zovrieť. Po rozpustení Cery pridáme múku s kypriacim práškom a miešame pokiaľ už nelepí na stenu kastróla. Cesto je dobré, ak na spodku hrnca uvidíme biely povlak. Odstavíme z ohňa. Po miernom vychladnutí po jednom primiešame vajce. Cukrárenským vrecúškom urobíme malé venčeky priemerom asi 4 cm. Pečieme v rozhriatej rúre pri 220 stupňov. Keď venčeky vyšli, stíšime na 180 stupňov. Dvere rúry neotvárame!!!
Krém: z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme kašu.Môžeme pridať aj 1-2 žĺtka. Vymiešame s maslom a rumom.
Venčeky po upečení rozkrojíme a plníme krémom. Vrch pocukrujeme. Z tejto dávky vyjde asi 50 kusov venčekov.