Benátska hus
Kategória: 
1 hus cca 2,5 kg, soľ, 4 hrubšie krajce bieleho chleba, 100 g cibule, 1 lyžica masla, 2 lyžice oleja, 150 g šampiňónov, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, 1 lyžica posekaného tymiánu, 1 vajce, 2 lyžica smotany, 2 dl červeného vína

Benátska hus - príprava

    Umytú hus osušíme a brušnú dutinu nasolíme.
    Chlieb pokrájame, dáme do misy a pokropíme vodou.
    Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané huby a za stáleho miešania opražíme.
    Pridáme k chlebu, jemne osolíme, pokvapkáme rozpusteným maslom a premiešame s pokrájanými bylinkami, vajcom a smotanou.
    Plnkou naplníme hus, otvor zašijeme a uložíme do pekáča. Osolíme a prikryté pečieme 1 hodinu.
    Hus odkryjeme, otočíme, polejeme vínom a pečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby