Teľacia pečeň na víne
Kategória: 
600 g teľacej pečene, mleté čierne korenie, olivový olej, 1 konzerva lúpaných paradajok (asi 150 g), 2 dl červeného vína, oregano, 1 lyžica slivkového lekváru, soľ

Teľacia pečeň na víne - príprava

    Teľaciu pečeň odblaníme, umyjeme a osušíme.
    Pokrájame na hrubšie rezance, okoreníme mletým čiernym korením a za stáleho miešania oprážame na rozohriatom oleji 3 minúty.
    Pečeň vyberieme a uložíme na teplom mieste.
    Do výpeku dáme pokrájané olúpané paradajky, podlejeme vínom, osolíme a udusíme do mäkka.
    Paradajky pretlačíme cez sito, vložíme späť do hrnca, pridáme slivkový lekvár, podľa potreby zriedime vodou
    a krátko povaríme.
    Do omáčky vložíme opečenú teľaciu pečeň, ochutíme oreganom a krátko prehrejeme.
    Pred podávaním osolíme.
Top