Kurča po taliansky
Kategória: 
1 kurča, soľ, mleté čierne korenie, provensálske bylinky, olej, 1 cibuľa, 100 g údenej slaniny, 2 papriky, 4 paradajky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 dl bieleho vína

Kurča po taliansky - príprava

    Umyté kurča osušíme a rozdelíme na porcie.
    Každú osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme provensálskymi bylinkami a uložíme do vymasteného pekáča. Podlejeme vodou a prikryté pečieme 30 minút.
    Pridáme pokrájanú cibuľu, na kocky pokrájanú údenú slaninu, pokrájané papriky zbavené jadier a prikryté pečieme
    30 minút.
    Mäso obrátime, pridáme olúpané pokrájané paradajky, paradajkový pretlak, podlejeme vínom a odokryté upečieme
    do mäkka.
Top