Kurča na citrónoch s orechmi
Kategória: 
1 kurča, soľ, mleté čierne korenie, 2 citróny, 1 lyžica pokrájaného tymianu alebo pokrájanej petržlenovej vňate, 2 lyžice masla, 1 lyžica oleja, 600 g malých zemiakov, olivy, 50 g vlašských orechov

Kurča na citrónoch s orechmi - príprava

    Umyté kurča rozporciujeme, osolíme, okoreníme a prudko opražíme na rozohriatom oleji.
    Mäso vyberieme a uložíme na teplom mieste.
    Do výpeku pridáme maslo, na polovice pokrájané zemiaky a za stáleho miešania opražíme.
    Zemiaky preložíme do pekáča, osolíme a na ne uložíme opečené porcie kurčaťa.
    Jeden citrón ošúpeme, pokrájame na osminky, obložíme kurča, posypeme pokrájaným tymianom alebo petržlenovou vňaťou a
    vo vyhriatej rúre upečieme.
    Počas pečenia podľa potreby podlievame vodou.
    Posypeme olivami, pokrájanými orechmi a krátko zapečieme. Pred podávaním ozdobíme plátkami citróna.
Top