Pochúťka zo Stredomoria
600 g bravčového stehna, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, olej, 1 konzerva nakladaných paradajok, 1 lyžica paradajkového pretlaku, štipka mletej škorice, 2 klinčeky, 1 dl bieleho vína, 1 lyžica kapár, 8 olív

Pochúťka zo Stredomoria - príprava

    Bravčové stehno pokrájame na hrubšie rezne, mierne naklepeme, natrieme pretlačeným cesnakom a prudko opražíme na rozohriatom oleji z oboch strán.
    Mäso vyberieme a uložíme na teplom mieste.
    Do výpeku vložíme paradajky aj so šťavou, pridáme paradajkový pretlak a podlejeme vínom.
    Ochutíme mletou škoricou, pridáme klinčeky a krátko podusíme.
    Do paradajok vložíme mäso a asi 10 minút podusíme.
    Posypeme pokrájanými olivami, kaparami a prehrejeme.
Top