Morčacie rezne v omáčke
Kategória: 
4 morčacie rezne, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, olej, 1 lyžička masla, 1 cibuľa, 100 g šampiňónov, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1,5 dl bieleho vína, 1,5 dl smotany na varenie, 80 g postrúhaného syra Strachino alebo iného kyslastého syra, na hrot noža postrúhaného muškátového orieška, 1 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate

Morčacie rezne v omáčke - príprava

    Morčacie rezne osolíme, okoreníme mletým korením a obalíme v hladkej múke.
    V rajnici zohrejeme 3 lyžice oleja, pridáme maslo a rezne na ňom opekáme asi 5 minút.
    Rezne vyberieme a uložíme na teplom mieste.
    Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny a za stáleho miešania opražíme. Pokvapkáme citrónovou šťavou, dolejeme vínom a krátko povaríme.
    V smotane rozmiešame 1 lyžičku hladkej múky, vylejeme na huby, primiešame postrúhaný syr a miešame, kým sa syr nerozpustí.
    Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, muškátovým orieškom, vmiešame polovicu petržlenovej vňate
    a premiešame.
    Rezne rozdelíme na taniere, polejeme omáčkou a posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou.
Top