Poľovnícke rezne
500-600g vykostené bravčové karé, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, paradajkový pretlak, kečup, 2-3 dcl biele víno, 2-3 strúčiky cesnaku, olej, tvrdý syr, šampiňóny

Poľovnícke rezne - príprava

    Karé si nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a po okrajoch narežeme, aby sa pri pečení nekrútili.
    Rezne osolíme, okoreníme a prudko opečieme na rozpálenom oleji.
    Misu z jánskeho skla, si trošku potrieme olejom z výpeku, vložíme opečené rezne, posypeme pokrájanými šampiňónmi, zalejeme nálevom, posypeme strúhaným tvrdým syrom a dáme zapiecť.
    Nálev: Biele víno zmiešame s 2-3 lyžicami paradajkového pretlaku, lyžicou kečupu a s prelisovaným cesnakom.
    Podľa chuti môžeme osoliť, príp. okoreniť a pridať vegetu.
Top