Punčové rezy
CESTO: 15 vajec, 450 g kryštálového cukru, 450 g polohrubej múky, 1 a pol balíka prášku do pečiva, 1 a pol dl vody***ríbezľový lekvár***SIRUP: 500 ml vody, 500 g cukru, 1 dl rumu, červené potravinárske farbivo***POLEVA: 250 g práškového cukru, 3 - 4 PL vriacej vody, červená potravinárska farba, punčová aróma (alebo si kúpte práškovú punčovú polevu)

Punčové rezy - príprava

    Pripravíme si dva plechy. Jeden veľký a druhý o polovicu menší. Na ich dno dáme papier na pečenie.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do neho zašľaháme asi tretinu cukru.Žĺtka šľaháme s cukrom 4 minúty.Postupne pridáme vodu a vyšľaháme. Ručnou metličkou opatrne striedavo vmiešavajte múku premiešanú s práškom do pečiva. a bielkový sneh. (môže sa stať, že sa vám nepodarí vmiešať všetok sneh, lebo je toho veľa a jednoducho sa vám to do misky nezmestí - nerobte si z toho hlavu, nič sa nedeje).Cesto najskôr naplníme (až po okraj) menší plech a zvyšok rozotrieme na ten väčší. Upečieme.Cukor vsypeme do vody a uvaríme sirup.Mierne vychladnutý prifarbíme červeným potravinárskym farbivom a ochutíme rumom (Nebojte sa dať 1 dl rumu. Do druhého dňa alhohol vyprchá a ostane len dobrá chuť.)Upečené cesto na veľkom plechu prekrojíme na polovicu.Potrieme ríbezľovým lekvárom. a prikryjeme upečeným cestom z menšieho plechu ("kôročkou nadol"). Stiahneme papier na pečenie.Polejeme sirupom (ja som dala všetok).Druhú polovicu cesta z veľkého plechu potrieme ríbezľovým lekvárom a natretou časťou položíme na navlhčené cesto. Zaťažíme do druhého dňa (Neľakajte sa - z cesta pravdepodobne vytečie kúsok punču. Tácku len utrite papierovými utierkami.).Na druhý deň koláčik obkrojíme
    a potrieme punčovou polevou (do cukru postupne pridávame zafarbenú vodu, kým poleva nemá požadovanú hustotu a ochutíme arómou).
Top