Pokrm starej mamy
Kategória: 
500 g údeného kurčaťa 250 g údeného bravčového stehna 400 g pohánky 60 g sušených húb 150 g mangoldu 200 ml kyslej smotany 100 ml výpeku 2 zemiaky 2 zelené papriky 2 paradajky 1 cibuľa 5 strúčikov cesnaku 1 viazanička petržlenovej vňate 1 čajová lyžička mletej červenej papriky mleté čierne korenie soľ.

Pokrm starej mamy - príprava

    Úené bravčové stehno a údené kurča uvaríme, precedíme, vykostíme a nakrájame na menšie kusy. Nakrájané mäso dáme do hrnca s vodou a privedieme do varu. Keď je mäso napoly mäkké, pridáme nakrájané zemiaky, nastrúhaný mangold, nasekanú cibuľu a paradajky. Sušené huby namočíme do vody, precedíme a vložíme k mäsu. Ochutíme nasekaným cesnakom, mletou červenou paprikou, soľou a mletým čiernym korením. Medzitým zelené papriky opečieme, olúpeme, rozpolíme a zbavíme semien. Mäso i zeleninu tesne pred dovarením preložíme do hlinenej nádoby a polejeme šťavou z výpeku. Navrch uložíme opečené rozpolené papriky a zalejeme kyslou smotanou. Nádobu prikryjeme pergamenovým papierom a previažme hrubou niťou. V predhriatej rúre pečieme 20 minút pri teplote 180 oC. Podávame teplé.
Top