Cestovina s hlivou na smotane
Kategória: 
cestoviny, 50 dkg hlivy, cibuľa, šľahačková smotana, olej, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžička mletej sladkej papriky, mleté čierne korenie, bobkový list, šťava z citróna, soľ, mletá rasca

Cestovina s hlivou na smotane - príprava

    Cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájanú hlivu, posolíme, posypeme mletým čiernym korením, rascou (mierne) a necháme podusiť.
    Asi za 5 minút pridáme mletú papriku a opäť približne
    1 minútu na miernom ohni podusíme.
    Potom podlejeme 2,5 - 3 dcl vody, pridáme bobkový list a prikryté podusíme asi 30 minút.
    Nakoniec hladkú múku zmiešame s 1/2 dcl vody, a zahustíme udusenú hlivu.
    Pridáme smotanu a 1 minútu ešte povaríme. (Môžeme pridať aj mlieko - podľa potreby).
    Mierne vychladnutú omáčku dochutíme citrónovou šťavou a podávame s cestovinou.
    Tento recept možno pripraviť aj so šampiónmi, alebo kuracím mäsom.
Top