Ivkine tajomnstvo
Kategória: 
750 g kuracích prs Marináda: 0,5dcl oleja,mletá červená paprika, prelisovaný cesnak, čierne korenie, karí korenie, grilovacie korenie, vegeta Omeleta: plechovka sterilizovaných šampiónov, 5 až 8 vajec 20 dkg šunkovej salámy, 0,5 l smotany na varenie , 20 dkg syru eidam

Ivkine tajomnstvo - príprava

    Kuracie prsia nakrájané asi na plátky velkosti 10x10 cm osolíme a naložíme aspoň na 2 hodiny do marinády.
    Marináda: 0,5 dcl oleja,mletá červená paprika,prelisovaný cesnak podla chuti, čierne korenie,karí korenie, grilovacie korenie, vegeta...všetko podla chuti
    Na olejisi sprudka opečieme cibulku nakrajanu na drobno, pridáme marinovane kuracie prsia aj s marinádou a pečieme tak aby boli upečené tak na polovicu ..
    Upečenými kuracími prsiami vyložíme dno pekáča alebo zapekacej misy. Na todáme vrstvu praženice, ktorú sme si urobili spolu so šampiónmi. Celé to prikryjeme plátkami šunkovej salámy( alebo hociakej salámy podla chuti).
    Takto zakryte kuracie prsia dame do rury piect asi tak na pol hodinku pri teplote 180-200 stupnov.
    Tesne pred dopečením si zmiešame smotanu na varenie s nastrúhaným eidamom a všetko to polejemetouto zmesou. Potom už len počkámeký sa syr pekne neroztopí a nechytí krásnu bronzovú farbu.Podávame so zemiakmi alebo ryžou a s nejakým zeleninovým šalátom.
Top