Pizza s mletým mäsom
Kategória: 
POTREBUJEME Cesto: - 250 g polohrubej múky - 15 g droždia - soľ - 170 až 200 ml vlažnej vody - 2 PL oleja Na potretie: - kečup - 100 g topeného syra Plnka: - 250 g mletého hovädzieho mäsa - 60 g červenej papriky - soľ, mleté čierne korenie - sušený majorán - 1 cibuľa - olej, paradajkové pyré - 70 g mozzarelly - 60 g nastrúhaného tvrdého syra

Pizza s mletým mäsom - príprava

    AKO NA TO:
    1. Vo vlažnej vode rozpustené droždie dáme do misky spolu s múkou, soľou a olejom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.
    2. Medzitým nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso, pokrájanú červenú papriku, posolíme, okoreníme, ochutíme sušeným majoránom a opečieme spolu s cibuľou. Krátko podusíme, pridáme paradajkové pyré a necháme vychladnúť.
    3. Potom do masy pridáme kúsky mozzarelly a 30 g nastrúhaného syra. Nakysnuté cesto dáme do vymastenej zapekacej misy, potrieme kečupom a topeným syrom. Navrstvíme mäsovú plnku, posypeme zvyšným tvrdým syrom, dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180 °C asi 30 minút.
    Pre 4 osoby , čas prípravy: 60 minút
Top