Hrozienkové rezy
Hrozienkové rezy - príprava
Upiecť piškótu zo 6 vajec. Z 7 bielkov a 35 dkg cukru vyšľaháme nad parou tuhý sneh. Pridáme 25 dkg posekaných orechov a 1 bal. hrozienka. Dáme na plech vystlatým papierom na pečenie a sušíme.
Krém: 7 žĺtkov a 25 dkg cukru vyšľaháme nad parou. 25 dkg margarínu vymiesime, pridáme 2 lyžice kakaa alebo 1 lyžicu uvarenej kávy.
Na bielkovú hmotu natrieme krém, na to uložíme piškótu. Nakrájame a len pri servírovaní obrátime rezy tak, aby piškóta bola dole.
Podobné recepty
Hrozienkové rezy - príprava
Upiecť piškótu zo 6 vajec. Z 7 bielkov a 35 dkg cukru vyšľaháme nad parou tuhý sneh. Pridáme 25 dkg posekaných orechov a 1 bal. hrozienka. Dáme na plech vystlatým papierom na pečenie a sušíme.
Krém: 7 žĺtkov a 25 dkg cukru vyšľaháme nad parou. 25 dkg margarínu vymiesime, pridáme 2 lyžice kakaa alebo 1 lyžicu uvarenej kávy.
Na bielkovú hmotu natrieme krém, na to uložíme piškótu. Nakrájame a len pri servírovaní obrátime rezy tak, aby piškóta bola dole.
Krém: 7 žĺtkov a 25 dkg cukru vyšľaháme nad parou. 25 dkg margarínu vymiesime, pridáme 2 lyžice kakaa alebo 1 lyžicu uvarenej kávy.
Na bielkovú hmotu natrieme krém, na to uložíme piškótu. Nakrájame a len pri servírovaní obrátime rezy tak, aby piškóta bola dole.