Žemlovka s banánmi
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 300 g žemle
- 0.5 kg jabĺk
- 0.5 kg banánov
- 20 ml rumu
- hrozienka
- 40 g rastlinného tuku
- 30 ml citrónovej šťavy
Žemlovka s banánmi - príprava
Ošúpané jablká nakrájame na plátky, banány Chiquita na kolieska. Ovocie dáme na rozohriaty tuk (30 g) v panvici. Všetko prudko dusíme, potom pridáme hrozienka, citrónovú šťavu a rum. Žemľu nakrájanú na plátky vkladáme do vopred tukom vymazanej formy. Prekladáme s ovocím a ako poslednú vrstvu opäť poukladáme žemľu. Potrieme zvyškom tuku a pomaly zapekáme. Tip:
Jednotlivé porcie je možné pripraviť v zapekacích miskách.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 300 g žemle
- 0.5 kg jabĺk
- 0.5 kg banánov
- 20 ml rumu
- hrozienka
- 40 g rastlinného tuku
- 30 ml citrónovej šťavy
Žemlovka s banánmi - príprava
Ošúpané jablká nakrájame na plátky, banány Chiquita na kolieska. Ovocie dáme na rozohriaty tuk (30 g) v panvici. Všetko prudko dusíme, potom pridáme hrozienka, citrónovú šťavu a rum. Žemľu nakrájanú na plátky vkladáme do vopred tukom vymazanej formy. Prekladáme s ovocím a ako poslednú vrstvu opäť poukladáme žemľu. Potrieme zvyškom tuku a pomaly zapekáme. Tip:
Jednotlivé porcie je možné pripraviť v zapekacích miskách.
Jednotlivé porcie je možné pripraviť v zapekacích miskách.