Paličky na bubon
Kategória: 
8 spodných kuracích stehienok , soľ , čierne mleté korenie , 2 PL sušenej šalvie , 200 ml kečupu , 100 g medu , 2 PL horčice , 4 PL limetovej šťavy , 2 ČL čili , 1 PL korenia karí , 6 PL oleja

Paličky na bubon - príprava

    Prst opatrne vsunieme medzi kožu a mäso stehienok
    a stiahneme ju smerom ku kosti, nie však úplne. Iba tak, aby sme obnažili mäsovú časť.
    Mäso potrieme soľou, okoreníme a posypeme podrvenou šalviou.
    Kožu opatrne natiahneme naspäť a stehienka necháme
    do ďalšieho dňa odpočívať v chladničke.
    Z kečupu, medu, horčice, limetovej (citrónovej) šťavy, soli, čierneho mletého korenia, čili, karí a oleja vymiešame omáčku.
    Stehná dáme piecť do rúry vyhriatej asi na 200 až 220 stupňov.
    Po 5 minútach ich potrieme omáčkou a dopečieme.
Top