Kurací smotanový paprikáš
Kategória: 
1 kurča, 80 g oleja , 70 g cibule , 1 lyžičku mletej červenej papriky , 1 lyžičku rajčiakového pretlaku , 400 ml smotany na varenie , 2 lyžice hladkej múky , soľ

Kurací smotanový paprikáš - príprava

    Očistené a opláchnuté kurča naporciujeme.
    Nadrobno posekanú cibuľku podusíme domäkka na oleji. Pridáme mletú papriku a kurča.
    Podusíme.
    Aby sa mäso nepripálilo, podlejeme zmes trochou teplej vody.
    Po chvíli pridáme rajčiakový pretlak a dusíme, kým mäso nie je mäkké.
    Nakoniec pridáme smotanu rozmiešanú s múkou.
    Ak by šťava bola príliš hustá, pridáme trochu horúcej vody.
    Dochutíme soľou.
    Ako prílohu podávame domáce halušky alebo ľubovoľný druh cestoviny.
Top