Sýty kurací hrniec s tekvicou
Kategória: 
1,5 kg kuracích stehien , 900 g tekvice , 1 PL olivového oleja , 1 stredne veľkú cibuľu , 4 strúčiky cesnaku , 200 ml bieleho vína , 2 PL paradajkového pretlaku , 2 bobkové listy , 1/2 KL rozmrveného sušeného tymianu , 1 konzervu (asi 460 g) veľkej bielej fazule , soľ , mleté čierne korenie

Sýty kurací hrniec s tekvicou - príprava

    Vo veľkom ohňovzdornom hrnci rozohrejeme olej.
    Stehná umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
    Vložíme do hrnca a opekáme z oboch strán asi 6 minút dozlatista.
    Mäso vyberieme na tanier.
    Ošúpanú cibuľu a cesnak nahrubo posekáme.
    Pridáme do hrnca a na miernom ohni opekáme asi 3 minúty domäkka.
    Potom prilejeme víno a dobre premiešame.
    Pridáme paradajkový pretlak, bobkové listy, tymian a trochu soli.
    Vložíme kuracie stehná, necháme zovrieť a prikryjeme.
    Rúru rozohrejeme.
    Hrniec vložíme do rúry a pečieme 20 minút.
    Tekvicu prekrojíme, odstránime jadierka, olúpeme a dužinu pokrájame na väčšie kúsky.
    Fazuľu precedíme a necháme odkvapkať.
    Potom ju spolu s tekvicou pridáme k mäsu, prikryjeme
    a pečieme ďalších 20 až 30 minút, kým mäso aj tekvica nie sú úplne mäkké.
    Pred podávaním vyberieme bobkové listy.
    Servírujeme s čerstvým chlebom alebo chrumkavou bagetou.
Top