Morka pečená
Kategória: 
1 morka , soľ , majorán , 150 g údenej slaninky , 100 g masti , mäsový vývar na podlievanie

Morka pečená - príprava

    Na pečenie si vyberáme menšie kusy s hmotnosťou 3 až 4 kg. Očistenú vypitvanú morku umyjeme a osušíme, zo stehien odstránime šľachy.
    Zvnútra i zvonka ju osolíme a posypeme majoránom.
    Prsia prešpikujeme plátkami údenej slaninky, prípadne ju plátkami slaninky obložíme.
    Potom morku položíme na pekáč hruďou nadol a polejeme horúcou masťou, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme
    a pečieme vo vyhriatej rúre asi 60 minút.
    Ak nemáme dostatočne veľký pekáč, urobíme si ochranný obal z alobalu tak, aby sa nedotýkal morky.
    Potom morku odokryjeme, obrátime a priebežne polievame vlastnou šťavou.
    Upečieme do mäkka.
    V prípade potreby morku podlievame
Top