Srnčí guláš s pivom
Kategória:
1 kg srnčieho mäsa,
100 g údenej slaniny ,
4 väčšie cibule ,
mäsový vývar ,
5 až 6 bobuliek borievky ,
2 paradajky ,
1 červenú papriku ,
mletú sladkú červenú papriku ,
150 ml svetlého piva ,
1 surový zemiak na zahustenie,
sušený majorán,
lístky čerstvého majoránu ,
mleté čierne korenie ,
olej ,
soľ
Srnčí guláš s pivom - príprava
Umyté, osušené mäso odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Slaninu pokrájame na malé kúsky.
Olúpanú cibuľu nakrájame a spolu so slaninou orestujeme
v hrnci na oleji.
Pridáme kúsky mäsa, pokrájané paradajky s červenou paprikou, poprášime mletou sladkou červenou paprikou, posolíme, okoreníme, vložíme bobuľky borievky, premiešame
a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave.
Potom prilejeme svetlé pivo, mäsový vývar a za občasného miešania udusíme do mäkka.
Podľa potreby prilievame vývar.
Krátko pred dovarením pridáme postrúhaný zemiak
na zahustenie a spolu povaríme.
Uvarený guláš podľa chuti ochutíme sušeným majoránom
a ozdobíme lístkami čerstvého majoránu.
Kategória:
1 kg srnčieho mäsa,
100 g údenej slaniny ,
4 väčšie cibule ,
mäsový vývar ,
5 až 6 bobuliek borievky ,
2 paradajky ,
1 červenú papriku ,
mletú sladkú červenú papriku ,
150 ml svetlého piva ,
1 surový zemiak na zahustenie,
sušený majorán,
lístky čerstvého majoránu ,
mleté čierne korenie ,
olej ,
soľ
Srnčí guláš s pivom - príprava
Umyté, osušené mäso odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Slaninu pokrájame na malé kúsky.
Olúpanú cibuľu nakrájame a spolu so slaninou orestujeme
v hrnci na oleji.
Pridáme kúsky mäsa, pokrájané paradajky s červenou paprikou, poprášime mletou sladkou červenou paprikou, posolíme, okoreníme, vložíme bobuľky borievky, premiešame
a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave.
Potom prilejeme svetlé pivo, mäsový vývar a za občasného miešania udusíme do mäkka.
Podľa potreby prilievame vývar.
Krátko pred dovarením pridáme postrúhaný zemiak
na zahustenie a spolu povaríme.
Uvarený guláš podľa chuti ochutíme sušeným majoránom
a ozdobíme lístkami čerstvého majoránu.
Olúpanú cibuľu nakrájame a spolu so slaninou orestujeme
v hrnci na oleji.
Pridáme kúsky mäsa, pokrájané paradajky s červenou paprikou, poprášime mletou sladkou červenou paprikou, posolíme, okoreníme, vložíme bobuľky borievky, premiešame
a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave.
Potom prilejeme svetlé pivo, mäsový vývar a za občasného miešania udusíme do mäkka.
Podľa potreby prilievame vývar.
Krátko pred dovarením pridáme postrúhaný zemiak
na zahustenie a spolu povaríme.
Uvarený guláš podľa chuti ochutíme sušeným majoránom
a ozdobíme lístkami čerstvého majoránu.