Hubová paštéta
Kategória: 
200 g čerstvých šampiňónov , 150 g lesných húb (aj mrazených), 150 g uvarených kuracích pŕs , 1 väčšiu cibuľu , 70 g uvarenej ryže , 80 g prerastenej údenej slaniny , 2 vajcia , mleté čierne korenie , soľ , sušený tymian , lístky čerstvého tymianu , lístky poľného šalátu , 4 plátky anglickej slaniny , olej

Hubová paštéta - príprava

    Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia.
    Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré orestujeme v panvici na oleji.
    Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu
    s nakrájanou slaninou.
    Po vychladnutí všetko spolu s ryžou a vajciami pridáme
    k pomletej mase.
    Vmiešame urestované plátky šampiňónov, podľa chuti posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným tymianom a spolu premiešame.
    Okrúhlu paštétovú formu vyložíme plátkami slaniny.
    Naplníme plnkou a vo vodnom kúpeli varíme 90 minút. Vychladnutú paštétu vyklopíme, nakrájame, ozdobíme lístkami čerstvého tymianu a poľného šalátu.
    Podávame s celozrným pečivom
Top