Vegetariánsky tekvicový guláš
Kategória: 
750 g tekvice , 5 veľkých cibúľ , 500 g zemiakov , 5 sladkokyslých uhoriek , 6 PL oleja , 4 ČL mletej sladkej papriky , 1 ČL drvenej rasce , 1/4 ČL nastrúhaného muškátového orieška , 3 PL octu , 3 bobkové listy , štipku rozmarínu alebo majoránu , 2 ČL kryštálového cukru , soľ , mleté čierne korenie , 250 ml smotany na šľahanie , kyslú smotanu na ozdobenie

Vegetariánsky tekvicový guláš - príprava

    Cibuľu olúpeme a nadrobno pokrájame.
    Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a cibuľu opražíme
    do zlatista.
    Pridáme mletú papriku, drvenú rascu, nastrúhaný muškátový oriešok a zamiešame.
    Zalejeme octom a 125 ml vody.
    Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, uhorky nasekáme nadrobno.
    Pridáme do hrnca k cibuli a zakryté necháme asi 8 minút podusiť.
    Potom pridáme olúpanú, na kocky pokrájanú tekvicu.
    Zeleninu v hrnci zalejeme horúcou vodou tak, aby bola celá ponorená.
    Pridáme bobkové listy a štipku rozmarínu alebo majoránu.
    Na miernom ohni varíme asi 45 minút, občas premiešame.
    Dochutíme cukrom, soľou, mletým čiernym korením a nakoniec vmiešame šľahačkovú smotanu.
    Povaríme ešte ďalších 10 až 15 minút.
    Podávame s chlebom alebo čerstvým pečivom, na tanieri ozdobíme kopčekom kyslej smotany.
Top