Vegetariánsky tekvicový guláš
Kategória:
750 g tekvice ,
5 veľkých cibúľ ,
500 g zemiakov ,
5 sladkokyslých uhoriek ,
6 PL oleja ,
4 ČL mletej sladkej papriky ,
1 ČL drvenej rasce ,
1/4 ČL nastrúhaného muškátového orieška ,
3 PL octu ,
3 bobkové listy ,
štipku rozmarínu alebo majoránu ,
2 ČL kryštálového cukru ,
soľ ,
mleté čierne korenie ,
250 ml smotany na šľahanie ,
kyslú smotanu na ozdobenie
Vegetariánsky tekvicový guláš - príprava
Cibuľu olúpeme a nadrobno pokrájame.
Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a cibuľu opražíme
do zlatista.
Pridáme mletú papriku, drvenú rascu, nastrúhaný muškátový oriešok a zamiešame.
Zalejeme octom a 125 ml vody.
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, uhorky nasekáme nadrobno.
Pridáme do hrnca k cibuli a zakryté necháme asi 8 minút podusiť.
Potom pridáme olúpanú, na kocky pokrájanú tekvicu.
Zeleninu v hrnci zalejeme horúcou vodou tak, aby bola celá ponorená.
Pridáme bobkové listy a štipku rozmarínu alebo majoránu.
Na miernom ohni varíme asi 45 minút, občas premiešame.
Dochutíme cukrom, soľou, mletým čiernym korením a nakoniec vmiešame šľahačkovú smotanu.
Povaríme ešte ďalších 10 až 15 minút.
Podávame s chlebom alebo čerstvým pečivom, na tanieri ozdobíme kopčekom kyslej smotany.
Podobné recepty
Kategória:
750 g tekvice ,
5 veľkých cibúľ ,
500 g zemiakov ,
5 sladkokyslých uhoriek ,
6 PL oleja ,
4 ČL mletej sladkej papriky ,
1 ČL drvenej rasce ,
1/4 ČL nastrúhaného muškátového orieška ,
3 PL octu ,
3 bobkové listy ,
štipku rozmarínu alebo majoránu ,
2 ČL kryštálového cukru ,
soľ ,
mleté čierne korenie ,
250 ml smotany na šľahanie ,
kyslú smotanu na ozdobenie
Vegetariánsky tekvicový guláš - príprava
Cibuľu olúpeme a nadrobno pokrájame.
Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a cibuľu opražíme
do zlatista.
Pridáme mletú papriku, drvenú rascu, nastrúhaný muškátový oriešok a zamiešame.
Zalejeme octom a 125 ml vody.
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, uhorky nasekáme nadrobno.
Pridáme do hrnca k cibuli a zakryté necháme asi 8 minút podusiť.
Potom pridáme olúpanú, na kocky pokrájanú tekvicu.
Zeleninu v hrnci zalejeme horúcou vodou tak, aby bola celá ponorená.
Pridáme bobkové listy a štipku rozmarínu alebo majoránu.
Na miernom ohni varíme asi 45 minút, občas premiešame.
Dochutíme cukrom, soľou, mletým čiernym korením a nakoniec vmiešame šľahačkovú smotanu.
Povaríme ešte ďalších 10 až 15 minút.
Podávame s chlebom alebo čerstvým pečivom, na tanieri ozdobíme kopčekom kyslej smotany.
Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a cibuľu opražíme
do zlatista.
Pridáme mletú papriku, drvenú rascu, nastrúhaný muškátový oriešok a zamiešame.
Zalejeme octom a 125 ml vody.
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, uhorky nasekáme nadrobno.
Pridáme do hrnca k cibuli a zakryté necháme asi 8 minút podusiť.
Potom pridáme olúpanú, na kocky pokrájanú tekvicu.
Zeleninu v hrnci zalejeme horúcou vodou tak, aby bola celá ponorená.
Pridáme bobkové listy a štipku rozmarínu alebo majoránu.
Na miernom ohni varíme asi 45 minút, občas premiešame.
Dochutíme cukrom, soľou, mletým čiernym korením a nakoniec vmiešame šľahačkovú smotanu.
Povaríme ešte ďalších 10 až 15 minút.
Podávame s chlebom alebo čerstvým pečivom, na tanieri ozdobíme kopčekom kyslej smotany.