Grófkin koláč
Cesto: 45 dkg polohrubej múky, 12,5 dkg Hélie, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 20 dkg práš. cukru, 4 žĺtky, 1-2 PL mlieka, citrónová kôra, 1 PL kakaa, 7 menších očistených jabĺk, zo 4 bielkov sneh, 1 vanilkový cukor, 2 PL kryšt. cukru, 7 dkg sekaných orechov a hrozienok

Grófkin koláč - príprava

    Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu
    z neho odložíme do mikroténového vrecka do chladničky.
    Do zvyšku pridáme kakao. Rozvaľkáme na veľkosť plechu
    a pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou posypaný plech.
    Na cesto nastrúhame očistené jablká, posypeme vanilkou, kryšt. cukrom, orechmi, hrozienkami a škoricou.
    Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a postrúhame cesto
    z chladničky.
    Pečieme v mierne predhriatej rúre asi 30 min.
    Hotový koláč ozdobíme rozpustenou čokoládou, tak že ho pofŕkame.
Top