Grófkin koláč
Kategória:
Cesto:
45 dkg polohrubej múky,
12,5 dkg Hélie,
1/2 balíčka prášku do pečiva,
20 dkg práš. cukru,
4 žĺtky,
1-2 PL mlieka,
citrónová kôra,
1 PL kakaa,
7 menších očistených jabĺk,
zo 4 bielkov sneh,
1 vanilkový cukor,
2 PL kryšt. cukru,
7 dkg sekaných orechov a hrozienok
Grófkin koláč - príprava
Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu
z neho odložíme do mikroténového vrecka do chladničky.
Do zvyšku pridáme kakao. Rozvaľkáme na veľkosť plechu
a pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou posypaný plech.
Na cesto nastrúhame očistené jablká, posypeme vanilkou, kryšt. cukrom, orechmi, hrozienkami a škoricou.
Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a postrúhame cesto
z chladničky.
Pečieme v mierne predhriatej rúre asi 30 min.
Hotový koláč ozdobíme rozpustenou čokoládou, tak že ho pofŕkame.
Kategória:
Cesto:
45 dkg polohrubej múky,
12,5 dkg Hélie,
1/2 balíčka prášku do pečiva,
20 dkg práš. cukru,
4 žĺtky,
1-2 PL mlieka,
citrónová kôra,
1 PL kakaa,
7 menších očistených jabĺk,
zo 4 bielkov sneh,
1 vanilkový cukor,
2 PL kryšt. cukru,
7 dkg sekaných orechov a hrozienok
Grófkin koláč - príprava
Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu
z neho odložíme do mikroténového vrecka do chladničky.
Do zvyšku pridáme kakao. Rozvaľkáme na veľkosť plechu
a pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou posypaný plech.
Na cesto nastrúhame očistené jablká, posypeme vanilkou, kryšt. cukrom, orechmi, hrozienkami a škoricou.
Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a postrúhame cesto
z chladničky.
Pečieme v mierne predhriatej rúre asi 30 min.
Hotový koláč ozdobíme rozpustenou čokoládou, tak že ho pofŕkame.
z neho odložíme do mikroténového vrecka do chladničky.
Do zvyšku pridáme kakao. Rozvaľkáme na veľkosť plechu
a pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou posypaný plech.
Na cesto nastrúhame očistené jablká, posypeme vanilkou, kryšt. cukrom, orechmi, hrozienkami a škoricou.
Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a postrúhame cesto
z chladničky.
Pečieme v mierne predhriatej rúre asi 30 min.
Hotový koláč ozdobíme rozpustenou čokoládou, tak že ho pofŕkame.