Jablkový a makový koláč
1 kg jabĺk alebo 2 - 7 dcl poháre zaváraných jabĺk, 55 dkg práškového cukru, 6 vajec, 2 dcl oleja, 2 dcl teplej vody, 30 dkg polohrubej múky, 15 dkg mletého maku, 1/2 prášku do pečiva, 1 čokoládová poleva

Jablkový a makový koláč - príprava

    Jablká podusíme s 10 dkg práškového cukru, 6 žĺtkov vymiešame s 30 dkg práškového cukru.
    Postupne primiešame olej a vodu, nakoniec pridávame múku
    s práškom do pečiva a sneh z bielkov.
    Pomletý mak zmiešame s 1/3 cesta a 15 dkg práškového cukru. Potom vymastíme hlboký plech na ktorý dáme papier
    na pečenie, ktorý tiež znovu pomastíme.
    Na papier roztrieme udusené jablká, potom rozotrieme makové cesto a n vrch dáme zvyšné piškótové cesto.
    Pečieme asi 50 minút.
    Po úplnom vychladnutí vyklopíme koláč a polejeme čokoládou.
Top