Baklažánová musaka
Kategória: 
1 baklažán, 1 pór, 2 zemiaky, šálku miešanej zeleninovej zmesi, 2 strúčiky cesnaku, soľ, oregano, mleté čierne korenie, 2 PL rastlinnej smotany na varenie, mletú červenú papriku, vegetu, 2 ČL rastlinného tuku.

Baklažánová musaka - príprava

    Z baklažánu odstránime hrubú šupu a pokrájame ho na kocky. Na rozohriatom oleji krátko orestujeme na kolieska pokrájaný pór, pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky, osolíme, podlejeme malým množstvom vriacej vody a udusíme do polomäkká.
    Do pekáča vložíme baklažán, zemiaky s pórom, miešanú zeleninu a prelisovaný cesnak.
    Ochutíme vegetou, mletým korením, soľou a posypeme oreganom.
    Vytvorenú masu premiešame, zalejeme rastlinnou smotanou
    a povrch posypeme mletou červenou paprikou.
    Dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 30 minút.
Top