Bratislavské rožky
Kategória:
25 g kryštálového cukru,
175 g hladkej múky,
85 g krupicovej múky,
150 g masla,
25 g mlieka,
10 g droždia,
soľ.
Spracovať cesto, aby sa nelepilo na ruky ani dosku a nechať oddýchnuť.
Plnka:
250 g maku alebo orechov,
2 žĺtky,
125 g mlieka,
200 g cukru,
25 g citrónovej kôry,
1 vanilínový cukor,
2 žĺtky na potieranie
Bratislavské rožky - príprava
Prísady na plnku vymiešame spolu.
Na vyvaľkaný plát cesta natrieme plnku.
Spravíme závin a potrieme žĺtkami, necháme zaschnúť a znova potrieme žĺtkami.
Dáme do trúby a necháme slabo piecť – pomaly.
Rovnakým spôsobom môžeme piecť tvary rohlíčkov.
Podobné recepty
Kategória:
25 g kryštálového cukru,
175 g hladkej múky,
85 g krupicovej múky,
150 g masla,
25 g mlieka,
10 g droždia,
soľ.
Spracovať cesto, aby sa nelepilo na ruky ani dosku a nechať oddýchnuť.
Plnka:
250 g maku alebo orechov,
2 žĺtky,
125 g mlieka,
200 g cukru,
25 g citrónovej kôry,
1 vanilínový cukor,
2 žĺtky na potieranie
Bratislavské rožky - príprava
Prísady na plnku vymiešame spolu.
Na vyvaľkaný plát cesta natrieme plnku.
Spravíme závin a potrieme žĺtkami, necháme zaschnúť a znova potrieme žĺtkami.
Dáme do trúby a necháme slabo piecť – pomaly.
Rovnakým spôsobom môžeme piecť tvary rohlíčkov.
Na vyvaľkaný plát cesta natrieme plnku.
Spravíme závin a potrieme žĺtkami, necháme zaschnúť a znova potrieme žĺtkami.
Dáme do trúby a necháme slabo piecť – pomaly.
Rovnakým spôsobom môžeme piecť tvary rohlíčkov.