Francúzske karamelové kocky
Kategória:
6 vajec,
6 lyžíc kryštálového cukru,
1 lyžička kakaa,
5 lyžíc polohrubej múky,
1 balíček prášku do pečiva,
50 ml oleja
Plnka: 1 l vody,
3 Zlaté klasy,
130 g kryštálového cukru,
1 vanilínový cukor,
2 lyžice kakaa,
7 bielkov
Šľahačkový krém: 4 lyžice kryštálového cukru,
300 ml mlieka,
2 šľahačky v prášku,
strúhaná čokoláda na ozdobu
Francúzske karamelové kocky - príprava
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao.
Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečieme.
Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70 g kryštálového cukru a balíček vanilínového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešané Zlaté klasy.
Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a
60 g cukru.
Do polovice plnky vmiešame kakao.
Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku
a napokon šľahačkový krém.
Krém: cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom, rozvaríme, do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme. Povrch ozdobíme strúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Kategória:
6 vajec,
6 lyžíc kryštálového cukru,
1 lyžička kakaa,
5 lyžíc polohrubej múky,
1 balíček prášku do pečiva,
50 ml oleja
Plnka: 1 l vody,
3 Zlaté klasy,
130 g kryštálového cukru,
1 vanilínový cukor,
2 lyžice kakaa,
7 bielkov
Šľahačkový krém: 4 lyžice kryštálového cukru,
300 ml mlieka,
2 šľahačky v prášku,
strúhaná čokoláda na ozdobu
Francúzske karamelové kocky - príprava
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao.
Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečieme.
Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70 g kryštálového cukru a balíček vanilínového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešané Zlaté klasy.
Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a
60 g cukru.
Do polovice plnky vmiešame kakao.
Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku
a napokon šľahačkový krém.
Krém: cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom, rozvaríme, do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme. Povrch ozdobíme strúhanou čokoládou.
Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečieme.
Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70 g kryštálového cukru a balíček vanilínového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešané Zlaté klasy.
Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a
60 g cukru.
Do polovice plnky vmiešame kakao.
Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku
a napokon šľahačkový krém.
Krém: cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom, rozvaríme, do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme. Povrch ozdobíme strúhanou čokoládou.