Francúzsky zemiakový šalát
Kategória:
100 g zemiakov ,
400 g sterilizovanej hotovej zmesi mrkvy, hrášku a kukurice ,
50 g zeleru ,
50 g kyslých uhoriek ,
150 g kyslých jabĺk ,
posekaný alebo sušený tymian a bazalku podľa chuti ,
100 g majonézy alebo jogurtu
Nálev:
šťava z 1 citróna ,
1 PL octu ,
1 PL worcesterskej omáčky ,
1 ČL práškového cukru ,
čierne korenie ,
soľ
Francúzsky zemiakový šalát - príprava
Neošúpané umyté zemiaky uvaríme v slanej vode.
Na kocky pokrájaný zeler uvaríme osobitne v osolenej vode.
Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska alebo pretlačíme cez mriežku.
Pridáme sterilizovanú zeleninu, uvarený zeler, nadrobno nakrájané uhorky a olúpané jablká.
Všetko spolu zľahka premiešame a zalejeme nálevom.
Nálev pripravíme z citrónovej šťavy, octu, worcesterskej omáčky, byliniek, cukru, soli a korenia.
Vlejeme ho do šalátu, pridáme majonézu a premiešame.
Šalát necháme v chlade odležať, aby sa všetky chute dobre spojili.
Podobné recepty
Kategória:
100 g zemiakov ,
400 g sterilizovanej hotovej zmesi mrkvy, hrášku a kukurice ,
50 g zeleru ,
50 g kyslých uhoriek ,
150 g kyslých jabĺk ,
posekaný alebo sušený tymian a bazalku podľa chuti ,
100 g majonézy alebo jogurtu
Nálev:
šťava z 1 citróna ,
1 PL octu ,
1 PL worcesterskej omáčky ,
1 ČL práškového cukru ,
čierne korenie ,
soľ
Francúzsky zemiakový šalát - príprava
Neošúpané umyté zemiaky uvaríme v slanej vode.
Na kocky pokrájaný zeler uvaríme osobitne v osolenej vode.
Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska alebo pretlačíme cez mriežku.
Pridáme sterilizovanú zeleninu, uvarený zeler, nadrobno nakrájané uhorky a olúpané jablká.
Všetko spolu zľahka premiešame a zalejeme nálevom.
Nálev pripravíme z citrónovej šťavy, octu, worcesterskej omáčky, byliniek, cukru, soli a korenia.
Vlejeme ho do šalátu, pridáme majonézu a premiešame.
Šalát necháme v chlade odležať, aby sa všetky chute dobre spojili.
Na kocky pokrájaný zeler uvaríme osobitne v osolenej vode.
Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska alebo pretlačíme cez mriežku.
Pridáme sterilizovanú zeleninu, uvarený zeler, nadrobno nakrájané uhorky a olúpané jablká.
Všetko spolu zľahka premiešame a zalejeme nálevom.
Nálev pripravíme z citrónovej šťavy, octu, worcesterskej omáčky, byliniek, cukru, soli a korenia.
Vlejeme ho do šalátu, pridáme majonézu a premiešame.
Šalát necháme v chlade odležať, aby sa všetky chute dobre spojili.