Francúzsky zemiakový šalát
Kategória: 
100 g zemiakov , 400 g sterilizovanej hotovej zmesi mrkvy, hrášku a kukurice , 50 g zeleru , 50 g kyslých uhoriek , 150 g kyslých jabĺk , posekaný alebo sušený tymian a bazalku podľa chuti , 100 g majonézy alebo jogurtu Nálev: šťava z 1 citróna , 1 PL octu , 1 PL worcesterskej omáčky , 1 ČL práškového cukru , čierne korenie , soľ

Francúzsky zemiakový šalát - príprava

    Neošúpané umyté zemiaky uvaríme v slanej vode.
    Na kocky pokrájaný zeler uvaríme osobitne v osolenej vode.
    Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska alebo pretlačíme cez mriežku.
    Pridáme sterilizovanú zeleninu, uvarený zeler, nadrobno nakrájané uhorky a olúpané jablká.
    Všetko spolu zľahka premiešame a zalejeme nálevom.
    Nálev pripravíme z citrónovej šťavy, octu, worcesterskej omáčky, byliniek, cukru, soli a korenia.
    Vlejeme ho do šalátu, pridáme majonézu a premiešame.
    Šalát necháme v chlade odležať, aby sa všetky chute dobre spojili.
Top