Rybacia polievka
Kategória:
600 g kapra,
olej ,
1 ČL mletej sladkej červenej papriky ,
1 väčšiu cibuľu ,
1 zelenú papriku ,
1 červenú papriku ,
120 g mrkvy ,
80 g zeleru ,
100 ml smotany na varenie ,
1 PL kyslej smotany ,
1 PL posekanej petržlenovej vňate ,
1 PL citrónovej šťavy ,
1 feferónku ,
1,5 l rybacieho vývaru ,
hladkú múku na zahustenie ,
mleté čierne korenie ,
soľ
Rybacia polievka - príprava
Očisteného kapra umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie. Posolíme a prudko opražíme v panvici na rozpálenom oleji
z obidvoch strán.
Opražené porcie vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Výpek z panvice prelejeme do hrnca a speníme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu.
Pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu, zeler a farebné papriky. Osolíme, okoreníme, poprášime mletou sladkou červenou paprikou a zalejeme teplým rybacím vývarom.
Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 20 minút.
Vložíme opečené porcie kapra, podľa potreby dolejeme rybacím vývarom a varíme ďalších 15 minút.
Krátko pred dovarením pridáme do polievky podľa chuti nadrobno nakrájanú feferónku a smotanu na varenie premiešanú s hladkou múkou.
Za občasného miešania dovaríme.
Na záver ochutíme kyslou smotanou, citrónovou šťavou a nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Kategória:
600 g kapra,
olej ,
1 ČL mletej sladkej červenej papriky ,
1 väčšiu cibuľu ,
1 zelenú papriku ,
1 červenú papriku ,
120 g mrkvy ,
80 g zeleru ,
100 ml smotany na varenie ,
1 PL kyslej smotany ,
1 PL posekanej petržlenovej vňate ,
1 PL citrónovej šťavy ,
1 feferónku ,
1,5 l rybacieho vývaru ,
hladkú múku na zahustenie ,
mleté čierne korenie ,
soľ
Rybacia polievka - príprava
Očisteného kapra umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie. Posolíme a prudko opražíme v panvici na rozpálenom oleji
z obidvoch strán.
Opražené porcie vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Výpek z panvice prelejeme do hrnca a speníme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu.
Pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu, zeler a farebné papriky. Osolíme, okoreníme, poprášime mletou sladkou červenou paprikou a zalejeme teplým rybacím vývarom.
Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 20 minút.
Vložíme opečené porcie kapra, podľa potreby dolejeme rybacím vývarom a varíme ďalších 15 minút.
Krátko pred dovarením pridáme do polievky podľa chuti nadrobno nakrájanú feferónku a smotanu na varenie premiešanú s hladkou múkou.
Za občasného miešania dovaríme.
Na záver ochutíme kyslou smotanou, citrónovou šťavou a nakrájanou petržlenovou vňaťou.
z obidvoch strán.
Opražené porcie vyberieme a odložíme na teplé miesto.
Výpek z panvice prelejeme do hrnca a speníme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu.
Pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu, zeler a farebné papriky. Osolíme, okoreníme, poprášime mletou sladkou červenou paprikou a zalejeme teplým rybacím vývarom.
Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 20 minút.
Vložíme opečené porcie kapra, podľa potreby dolejeme rybacím vývarom a varíme ďalších 15 minút.
Krátko pred dovarením pridáme do polievky podľa chuti nadrobno nakrájanú feferónku a smotanu na varenie premiešanú s hladkou múkou.
Za občasného miešania dovaríme.
Na záver ochutíme kyslou smotanou, citrónovou šťavou a nakrájanou petržlenovou vňaťou.