Rybacia polievka
Kategória: 
600 g kapra, olej , 1 ČL mletej sladkej červenej papriky , 1 väčšiu cibuľu , 1 zelenú papriku , 1 červenú papriku , 120 g mrkvy , 80 g zeleru , 100 ml smotany na varenie , 1 PL kyslej smotany , 1 PL posekanej petržlenovej vňate , 1 PL citrónovej šťavy , 1 feferónku , 1,5 l rybacieho vývaru , hladkú múku na zahustenie , mleté čierne korenie , soľ

Rybacia polievka - príprava

    Očisteného kapra umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie. Posolíme a prudko opražíme v panvici na rozpálenom oleji
    z obidvoch strán.
    Opražené porcie vyberieme a odložíme na teplé miesto.
    Výpek z panvice prelejeme do hrnca a speníme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu.
    Pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu, zeler a farebné papriky. Osolíme, okoreníme, poprášime mletou sladkou červenou paprikou a zalejeme teplým rybacím vývarom.
    Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 20 minút.
    Vložíme opečené porcie kapra, podľa potreby dolejeme rybacím vývarom a varíme ďalších 15 minút.
    Krátko pred dovarením pridáme do polievky podľa chuti nadrobno nakrájanú feferónku a smotanu na varenie premiešanú s hladkou múkou.
    Za občasného miešania dovaríme.
    Na záver ochutíme kyslou smotanou, citrónovou šťavou a nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Top