700 g kyslej kapusty so šťavou ,
500 g chudého bravčového mäsa ,
250 g údeného mäsa ,
2 cibule ,
bobkový list ,
30 g sušených húb ,
70 g sušených sliviek ,
3 PL paradajkového pretlaku ,
1 ks údenej klobásy ,
soľ ,
mleté čierne korenie
Tradičná kapustnica - príprava
Olúpanú cibuľu nakrájame. Do hrnca dáme kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a bobkový list.
Umyté a osušené bravčové pokrájame na kúsky spolu s údeným mäsom.
Do hrnca s kapustou pridáme pokrájané mäsá a vopred namočené sušené huby.
Prilejeme vodu, mierne posolíme a pod pokrievkou všetko spolu na miernom ohni varíme.
Keď je mäso uvarené, pridáme paradajkový pretlak, sušené slivky, údenú klobásu a varíme ďalších 30 minút.
Uvarenú kapustnicu zahustíme zápražkou, ktorú prevaríme.
Na záver ochutíme soľou, mletým čiernym korením a podľa chuti kyslou smotanou.