Zapekaný plnený karfiol
Kategória:
1 stredne veľký karfiol,
100 g vareného údeného mäsa alebo šunky,
60 g tvrdého syra,
1,5 dl kyslej smotany,
1 cibuľa,
1 vajce,
2 PL oleja,
kúsok masla na vymastenie zapekacej misy a na karfiol,
2 PL žemľových omrviniek,
mletý muškátový oriešok,
čierne korenie,
soľ,
3-4 paradajky
Zapekaný plnený karfiol - príprava
Karfiol uvaríme vcelku v osolenej vode.
Na oleji speníme cibuľu, primiešame údené mäso a syr – všetko pokrájané na kocky, smotanu, surové vajcia a po štipke mletého čierneho korenia a muškátového orieška. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vložíme do nej predvarený karfiol.
Horné ružičky z neho vykrojíme a uložíme ich po obvode misy (alebo pekáča) striedavo s paradajkami pokrájanými na kolieska.
Vykrojenú časť z karfiolu naplníme pripravenou zmesou, posypeme strúhankou, pokvapkáme roztopeným maslom a zapečieme v rúre.
Podávame so zemiakovou kašou a čerstvým šalátom.
Kategória:
1 stredne veľký karfiol,
100 g vareného údeného mäsa alebo šunky,
60 g tvrdého syra,
1,5 dl kyslej smotany,
1 cibuľa,
1 vajce,
2 PL oleja,
kúsok masla na vymastenie zapekacej misy a na karfiol,
2 PL žemľových omrviniek,
mletý muškátový oriešok,
čierne korenie,
soľ,
3-4 paradajky
Zapekaný plnený karfiol - príprava
Karfiol uvaríme vcelku v osolenej vode.
Na oleji speníme cibuľu, primiešame údené mäso a syr – všetko pokrájané na kocky, smotanu, surové vajcia a po štipke mletého čierneho korenia a muškátového orieška. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vložíme do nej predvarený karfiol.
Horné ružičky z neho vykrojíme a uložíme ich po obvode misy (alebo pekáča) striedavo s paradajkami pokrájanými na kolieska.
Vykrojenú časť z karfiolu naplníme pripravenou zmesou, posypeme strúhankou, pokvapkáme roztopeným maslom a zapečieme v rúre.
Podávame so zemiakovou kašou a čerstvým šalátom.
Na oleji speníme cibuľu, primiešame údené mäso a syr – všetko pokrájané na kocky, smotanu, surové vajcia a po štipke mletého čierneho korenia a muškátového orieška. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vložíme do nej predvarený karfiol.
Horné ružičky z neho vykrojíme a uložíme ich po obvode misy (alebo pekáča) striedavo s paradajkami pokrájanými na kolieska.
Vykrojenú časť z karfiolu naplníme pripravenou zmesou, posypeme strúhankou, pokvapkáme roztopeným maslom a zapečieme v rúre.
Podávame so zemiakovou kašou a čerstvým šalátom.