Chlebíček s makom
100 g pomletého maku, 125 ml mlieka , 60 g masla,, 40 g práškového cukru, vajcia, 30 g pomletých orechov, 10 g hrozienok , vanilínový cukor, 90 g hladkej múky , 1/2 balíčka kypriaceho prášku , čokoládová alebo citrónová poleva

Chlebíček s makom - príprava

    1Pomletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť.
    Maslo vymiešame s práškovým cukrom.
    Postupne pridávame žĺtky, vychladnutý mak, pomleté orechy, hrozienka, vanilínový cukor, preosiatu hladkú múku
    s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.
    Pripravené cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát.
    V horúcej rúre pečieme.
    Po vychladnutí chlebík polejeme čokoládovou alebo citrónovou polevou.
Top