Veľkonočná syrová roláda
Kategória: 
4 balenia plátkového syra, 250 g masla, 400 g šunky, 5 natvrdo uvarených vajec, 1 lyžičku horčice, 100 g červenej, sterilizovanej kapie, petržlenovú vňať, štipku mletého bieleho korenia, soľ.

Veľkonočná syrová roláda - príprava

    Maslo vyšľaháme, primiešame doň najemno pokrájanú šunku, nadrobno posekané vajcia, horčicu, na kocky pokrájanú, odkvapkanú kapiu, posekanú petržlenovú vňať, korenie soľ. Plátky syra rozložíme na alobal tak, aby sa mierne prekrývali, čím vznikne plocha veľkosti asi 30 x 30 cm. Na plochu zo syra navrstvíme pripravenú plnku a pomocou alobalu zvinieme do rolády. Roládu zabalíme do alobalu a odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Zo stuhnutej rolády krájame rezy, hrubé asi 5 mm. Poukladáme na misu, alebo použijeme na chlebíky.
Top