Rybacia polievka
Kategória: 
600 g kapra, olej, 1 ČL mletej sladkej červenej papriky, 1 väčšiu cibuľu, 1 zelenú papriku, 1 červenú papriku, 120 g mrkvy, 80 g zeleru, 100 ml smotany na varenie, 1 PL kyslej smotany, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, 1 PL citrónovej šťavy, 1 feferónku, 1,5 l rybacieho vývaru, hladkú múku na zahustenie, mleté čierne korenie, soľ

Rybacia polievka - príprava

    Očisteného kapra umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie. Posolíme a prudko opražíme v panvici na rozpálenom oleji
    z obidvoch strán.
    Opražené porcie vyberieme a odložíme na teplé miesto.
    Výpek z panvice prelejeme do hrnca a speníme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu.
    Pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu, zeler a farebné papriky. Osolíme, okoreníme, poprášime mletou sladkou červenou paprikou a zalejeme teplým rybacím vývarom.
    Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 20 minút.
    Vložíme opečené porcie kapra, podľa potreby dolejeme rybacím vývarom a varíme ďalších 15 minút.
    Krátko pred dovarením pridáme do polievky podľa chuti nadrobno nakrájanú feferónku a smotanu na varenie premiešanú s hladkou múkou.
    Za občasného miešania dovaríme.
    Na záver ochutíme kyslou smotanou, citrónovou šťavou a nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Top