Domáce makové rezance
Veľmi ľahký
Lacný
Príprava
Varenie
Kategória: 

Klasické domáce makové rezance.

Ingrediencie

Pre 1 Osoba(y)

Suroviny

  • 200 g polohrubej múky, , soľ, 1 , vodu Na posypanie: pomletý mak, práškový cukor
  • 100 g hrubej múky
  • soľ
  • 1 ks vajce
  • rozpustené maslo alebo olej

Domáce makové rezance - príprava

    Hrubú a polohrubú múku zmiešame.
    Pridáme celé vajce, soľ, vodu, vymiesime cesto a necháme ho 10 minút odstáť.
    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a necháme ho trochu oschnúť.
    Nakrájame na vodorovné pásiky široké asi 5 cm a potom na tenké rezance.
    Nakrájané rezance uvaríme v osolenej vode. Keď vystúpia na hladinu, sú uvarené.
    Zlejeme ich a prepláchneme studenou vodou.
    V miske ich pomastíme rozpustenou masťou alebo olejom.
    Mak pomelieme zmiešame s práškovým cukrom.
    Rezance zmiešame s makovo-cukrovou zmesou.

Podobné recepty

Top