Domáce makové rezance
Ingrediencie
Pre 1 Osoba(y)
Suroviny
- 200 g polohrubej múky, , soľ, 1 , vodu Na posypanie: pomletý mak, práškový cukor
- 100 g hrubej múky
- soľ
- 1 ks vajce
- rozpustené maslo alebo olej
Domáce makové rezance - príprava
Hrubú a polohrubú múku zmiešame.
Pridáme celé vajce, soľ, vodu, vymiesime cesto a necháme ho 10 minút odstáť.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a necháme ho trochu oschnúť.
Nakrájame na vodorovné pásiky široké asi 5 cm a potom na tenké rezance.
Nakrájané rezance uvaríme v osolenej vode. Keď vystúpia na hladinu, sú uvarené.
Zlejeme ich a prepláchneme studenou vodou.
V miske ich pomastíme rozpustenou masťou alebo olejom.
Mak pomelieme zmiešame s práškovým cukrom.
Rezance zmiešame s makovo-cukrovou zmesou.
Podobné recepty
Ingrediencie
Pre 1 Osoba(y)
Suroviny
- 200 g polohrubej múky, , soľ, 1 , vodu Na posypanie: pomletý mak, práškový cukor
- 100 g hrubej múky
- soľ
- 1 ks vajce
- rozpustené maslo alebo olej
Domáce makové rezance - príprava
Hrubú a polohrubú múku zmiešame.
Pridáme celé vajce, soľ, vodu, vymiesime cesto a necháme ho 10 minút odstáť.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a necháme ho trochu oschnúť.
Nakrájame na vodorovné pásiky široké asi 5 cm a potom na tenké rezance.
Nakrájané rezance uvaríme v osolenej vode. Keď vystúpia na hladinu, sú uvarené.
Zlejeme ich a prepláchneme studenou vodou.
V miske ich pomastíme rozpustenou masťou alebo olejom.
Mak pomelieme zmiešame s práškovým cukrom.
Rezance zmiešame s makovo-cukrovou zmesou.
Pridáme celé vajce, soľ, vodu, vymiesime cesto a necháme ho 10 minút odstáť.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a necháme ho trochu oschnúť.
Nakrájame na vodorovné pásiky široké asi 5 cm a potom na tenké rezance.
Nakrájané rezance uvaríme v osolenej vode. Keď vystúpia na hladinu, sú uvarené.
Zlejeme ich a prepláchneme studenou vodou.
V miske ich pomastíme rozpustenou masťou alebo olejom.
Mak pomelieme zmiešame s práškovým cukrom.
Rezance zmiešame s makovo-cukrovou zmesou.