Opekaná kuracina s cibuľou
Kategória:
680 g stredne veľkých cibúľ,
4 kuracie prsia bez kostí a kože,
4 lyžičky masla,
2 lyžice cukru,
5 lyžíc kuracieho vývaru,
1 lyžičku posekaného čerstvého tymianu,
1 lyžicu červeného vínneho octu
Opekaná kuracina s cibuľou - príprava
Každú cibuľu rozkrojíme na 6 mesiačikov.
Kuracie mäso posypeme mletým čiernym korením.
Do veľkej teflónovej panvice vložíme 2 lyžičky masla a roztopíme ho na strednom ohni.
Kuracinu opekáme asi 3 minúty z každej strany dohneda. Preložíme ju na tanier.
Oheň zmiernime na minimum a v panvici roztopíme zvyšok masla.
Cibuľu pražíme s 1 lyžicou cukru asi 8 minút, alebo kým nie je zlatistohnedá a obalená karamelom.
Často miešame a vareškou roztláčame mesiačiky cibule. Pridáme vývar a varíme asi 2 minúty, alebo kým sa neodparí.
Vmiešame rozmarín, tymian a zvyšok cukru.
Kuracinu vrátime do panvice a pokvapkáme vínnym octom. Varíme ešte asi 4 minúty, alebo kým z mäsa nevyteká celkom číra šťava.
Podobné recepty
Kategória:
680 g stredne veľkých cibúľ,
4 kuracie prsia bez kostí a kože,
4 lyžičky masla,
2 lyžice cukru,
5 lyžíc kuracieho vývaru,
1 lyžičku posekaného čerstvého tymianu,
1 lyžicu červeného vínneho octu
Opekaná kuracina s cibuľou - príprava
Každú cibuľu rozkrojíme na 6 mesiačikov.
Kuracie mäso posypeme mletým čiernym korením.
Do veľkej teflónovej panvice vložíme 2 lyžičky masla a roztopíme ho na strednom ohni.
Kuracinu opekáme asi 3 minúty z každej strany dohneda. Preložíme ju na tanier.
Oheň zmiernime na minimum a v panvici roztopíme zvyšok masla.
Cibuľu pražíme s 1 lyžicou cukru asi 8 minút, alebo kým nie je zlatistohnedá a obalená karamelom.
Často miešame a vareškou roztláčame mesiačiky cibule. Pridáme vývar a varíme asi 2 minúty, alebo kým sa neodparí.
Vmiešame rozmarín, tymian a zvyšok cukru.
Kuracinu vrátime do panvice a pokvapkáme vínnym octom. Varíme ešte asi 4 minúty, alebo kým z mäsa nevyteká celkom číra šťava.
Kuracie mäso posypeme mletým čiernym korením.
Do veľkej teflónovej panvice vložíme 2 lyžičky masla a roztopíme ho na strednom ohni.
Kuracinu opekáme asi 3 minúty z každej strany dohneda. Preložíme ju na tanier.
Oheň zmiernime na minimum a v panvici roztopíme zvyšok masla.
Cibuľu pražíme s 1 lyžicou cukru asi 8 minút, alebo kým nie je zlatistohnedá a obalená karamelom.
Často miešame a vareškou roztláčame mesiačiky cibule. Pridáme vývar a varíme asi 2 minúty, alebo kým sa neodparí.
Vmiešame rozmarín, tymian a zvyšok cukru.
Kuracinu vrátime do panvice a pokvapkáme vínnym octom. Varíme ešte asi 4 minúty, alebo kým z mäsa nevyteká celkom číra šťava.