Opekané zemiaky s kuracím mäsom a majonézou
Kategória: 
0,5 kg zemiakov, 1 dcl olivového oleja, štipka soli, štipka korenia, štipka sladkej papriky, 1 ČL smotany, 1 kg kuracieho mäsa, 2 paradajky, 2 papriky, 2 veľké hrozná, vegeta, 10 šampiňónov, 1 PL majonézy

Opekané zemiaky s kuracím mäsom a majonézou - príprava

    Cibuľku opražíme na oleji.
    Pridáme červenú papriku a krátko pomiešame.
    Vopred si pripravíme zemiaky, ktoré nakrájame na kocky a uvaríme do polomäkka.
    Na usmaženú cibuľu pridáme šampiňóny.
    Krátko podusíme. K tomu primiešame na kocky nakrájané mäso a orestujeme 4-5 min.
    Posolíme, pokoreníme.
    Pridáme zemiaky a miešame kým zemiaky nemajú ružovkastú farbu.
    Pridáme na kocky nakrájanú papriku a paradajky. Necháme na ohni asi 2-3 min.
    Z panvice dáme jedlo na tanier, kde ho zmiešame
    s majonézou.
    Na krátko pokrm vložíme do mikrovlnky 2-3 min.
    Podávame
Top