5 vajec ,
100 g kryštálového cukru ,
1 lyžica oleja ,
150 g polohrubej múky ,
1 lyžička kypriaceho prášku ,
džem
PLNKA:
3 vajcia ,
4 lyžice kryštálového cukru ,
4 lyžice polohrubej múky,
štipka kypriaceho prášku ,
2 lyžice kakaa ,
100 ml rumu ,
100 ml jahodového alebo malinového sirupu ,
džem
KRÉM:
50 g stuženého tuku Palmarin,
50 g práškového cukru ,
BIELA HMOTA:
130 g sušeného mlieka ,
130 g práškového cukru ,
130 g stuženého tuku Cera ,
čokoládová poleva
Biela roláda - príprava
Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme kryštálový cukor, žĺtky a lyžicu oleja.
Nakoniec zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a
vo vyhriatej rúre upečieme.
Upečené cesto zavinieme aj s papierom.
Vychladnutú roládu rozvinieme, stiahneme z nej papier, potrieme džemom a pozdĺž dlhšieho okraja cesta vytvoríme
z pripravenej plnky valček.
Cesto opäť zrolujeme.
Plnka: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne primiešame 4 lyžice kryštálového cukru, žĺtky a 4 lyžice múky so štipkou kypriaceho prášku.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme.
Upečené vychladnuté cesto rozmrvíme do misy, pridáme
2 lyžice kakaa, 3 lyžice džemu, rum, sirup a spracujeme na tuhú hmotu.
Krém: Palmarin s cukrom dobre vymiešame a touto zmesou natrieme povrch rolády.
Biela hmota: Zo sušeného mlieka, práškového cukru a tuku
vypracujeme tuhšiu hmotu, ktorú vložíme do igelitového vrecka vyvaľkáme.
Vrecko z jednej strany rozstrihneme, hmotu preklopíme na roládu a mierne pritlačíme.
Povrch rolády ozdobíme čokoládovou polevou.