Sedliacka kapustnica
Kategória: 
1 kg kyslej kapusty , 1 kg údených klobás , 50 g sušených hríbov , 500 g bravčového mäsa , 200 g zemiakov , 100 g údenej slaniny , 40 g hladkej múky , 20 g červenej papriky , 400 ml kyslej smotany , soľ

Sedliacka kapustnica - príprava

    Do veľkého aspoň 5-litrového hrnca dáme pokrájanú kyslú kapustu, klobásu, sušené hríby, na kocky pokrájané bravčové mäso, pokrájané zemiaky, soľ, zalejeme vodou a varíme.
    Uvarenú klobásu vyberieme a pokrájame na kolieska.
    Slaninu pokrájame na kocky a opražíme, škvarky vyberieme a spolu s klobásou dáme do kapustnice.
    Do masti zo slaniny dáme múku a urobíme zápražku.
    Hotovú zápražku zalejeme vodou, pridáme červenú papriku, dobre premiešame a vlejeme do kapustnice.
    Necháme za stáleho miešania prevariť, ozdobíme rozšľahanou smotanou a podávame s chlebom.
Top