Zemiaky zapečené s mletým mäsom
2 cibule ,2 strúčiky cesnaku , 3 lyžice olivového oleja , 450 g mletého mäsa , 4 mrkvy , 1 lyžička tymiánu , 3/4 kg zemiakov , 3 lyžice masla , 2 lyžice hladkej múky , 300 ml vývaru napr. masox, 100 ml smotany , 100 g strúhaného čedaru , soľ , korenie

Zemiaky zapečené s mletým mäsom - príprava

    Cibuľu a cesnak olúpeme, jemne posekáme a vypražíme na rozohtriatom oleji.
    Pridáme mleté mäso a opečieme zo všetkých strán.
    Prisypeme olúpanú a jemne nakrájanú mrkvu a opekáme spoločne.
    Ochutíme tymiánom, osolíme a okoreníme.
    Zemiaky olúpeme, nakrájame na plátky a asi 10 min. varíme
    v osolenej vode.
    Vyberieme ich, necháme odkvapkať a opečieme na 2 lyžiciach masla.
    Do pekáčika kladieme vrstvu zemiakov, mäsa a opäť zemiaky.
    Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
    Múku opražíme na 1 lyžici masla, vmiešame vývar a smotanu, necháme vzkypieť, osolíme, okoreníme a nalejeme na zemiaky. Posypeme syrom a pečieme dozlata asi 30 min.
Top