Bôčik plnený ovocím
Kategória:
1,5 kg chudého bôčika,
paradajkový pretlak,
rozmarín,
300 g zelených jabĺk,
koriander,
hotové korenie do jablčného závinu,
50 ml vínneho octu,
200 ml smotany,
pažítka,
citrónová šťava,
soľ
Bôčik plnený ovocím - príprava
Bôčik umyjeme, osušíme, osolíme a kožu narežeme do mriežky. Mäso obrátime a naklepeme po vnútornej strane.
Pripravíme si pastu z 2 lyžíc paradajkového pretlaku a
1 lyžičky nastrihaných ihličiek rozmarínu.
Nanesieme na vnútornú, prípadne i vonkajšiu stranu mäsa.
Jablká aj so šupou nahrubo postrúhame, premiešame
s 1 lyžicou paradajkového pretlaku, v ktorom sme rozmiešali rozdrvený koriander a korenie do jablkového závinu.
Zmes jabĺk položíme na plát mäsa, stočíme a obviažeme niťou.
Pečieme vo vyhriatej rúre a podlievame nálevom z 350 ml vody a 50 ml vínneho octu.
Po upečení mäso vyberieme a necháme vychladnúť.
Do výpeku zavaríme 200 ml smotany a po vychladnutí
na konzumnú teplotu pridáme 2 lyžice nasekanej pažítky premiešanej s citrónovou šťavou.
Teplý bôčik s omáčkou sa podáva s ryžou, studený sa hodí k zemiakovému šalátu.
Podobné recepty
Kategória:
1,5 kg chudého bôčika,
paradajkový pretlak,
rozmarín,
300 g zelených jabĺk,
koriander,
hotové korenie do jablčného závinu,
50 ml vínneho octu,
200 ml smotany,
pažítka,
citrónová šťava,
soľ
Bôčik plnený ovocím - príprava
Bôčik umyjeme, osušíme, osolíme a kožu narežeme do mriežky. Mäso obrátime a naklepeme po vnútornej strane.
Pripravíme si pastu z 2 lyžíc paradajkového pretlaku a
1 lyžičky nastrihaných ihličiek rozmarínu.
Nanesieme na vnútornú, prípadne i vonkajšiu stranu mäsa.
Jablká aj so šupou nahrubo postrúhame, premiešame
s 1 lyžicou paradajkového pretlaku, v ktorom sme rozmiešali rozdrvený koriander a korenie do jablkového závinu.
Zmes jabĺk položíme na plát mäsa, stočíme a obviažeme niťou.
Pečieme vo vyhriatej rúre a podlievame nálevom z 350 ml vody a 50 ml vínneho octu.
Po upečení mäso vyberieme a necháme vychladnúť.
Do výpeku zavaríme 200 ml smotany a po vychladnutí
na konzumnú teplotu pridáme 2 lyžice nasekanej pažítky premiešanej s citrónovou šťavou.
Teplý bôčik s omáčkou sa podáva s ryžou, studený sa hodí k zemiakovému šalátu.
Pripravíme si pastu z 2 lyžíc paradajkového pretlaku a
1 lyžičky nastrihaných ihličiek rozmarínu.
Nanesieme na vnútornú, prípadne i vonkajšiu stranu mäsa.
Jablká aj so šupou nahrubo postrúhame, premiešame
s 1 lyžicou paradajkového pretlaku, v ktorom sme rozmiešali rozdrvený koriander a korenie do jablkového závinu.
Zmes jabĺk položíme na plát mäsa, stočíme a obviažeme niťou.
Pečieme vo vyhriatej rúre a podlievame nálevom z 350 ml vody a 50 ml vínneho octu.
Po upečení mäso vyberieme a necháme vychladnúť.
Do výpeku zavaríme 200 ml smotany a po vychladnutí
na konzumnú teplotu pridáme 2 lyžice nasekanej pažítky premiešanej s citrónovou šťavou.
Teplý bôčik s omáčkou sa podáva s ryžou, studený sa hodí k zemiakovému šalátu.