Ragú so žemľovými knedličkami
Kategória:
120 g chudého bravčového alebo teľacieho mäsa , 120 g miešanej zeleniny (mrkva, zeler,hrášok, karfiol,...), strúhaný muškátový oriešok, trošíčku mlieka, 20 dkg hladkej múky , 30 dkg masla , voda ,soľ , zelená petržlenová vňať , Knedličky: žemľa , zelená petržlenová vňať , mleté čierne korenie , voda , soľ , 10 g masla , žĺtok , 10 g strúhanky
Ragú so žemľovými knedličkami - príprava
Umyté mäso pokrájame na drobné kúsky, vložíme do vriacej osolenej vody au varíme.
Neskoršie pridáme na menšie kúsky pokrájanú očistenú koreňovú zeleninu.
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom a pridáme k uvarenému mäsu a zelenine.
Do polievky zavaríme žemľové knedličky, necháme ich povariť, pridáme na špičku noža postrúhaného muškátového orieška a posekanú petržlenovú vňať.
Knedličky: žemľu namočíme do vody, vytlačíme, pridáme rozpustené maslo, vajce, soľ, posekanú petržlenovú vňať
a strúhanku.
Všetko spolu premiešame a z masy formujeme malé knedličky.
Podobné recepty
Kategória:
120 g chudého bravčového alebo teľacieho mäsa , 120 g miešanej zeleniny (mrkva, zeler,hrášok, karfiol,...), strúhaný muškátový oriešok, trošíčku mlieka, 20 dkg hladkej múky , 30 dkg masla , voda ,soľ , zelená petržlenová vňať , Knedličky: žemľa , zelená petržlenová vňať , mleté čierne korenie , voda , soľ , 10 g masla , žĺtok , 10 g strúhanky
Ragú so žemľovými knedličkami - príprava
Umyté mäso pokrájame na drobné kúsky, vložíme do vriacej osolenej vody au varíme.
Neskoršie pridáme na menšie kúsky pokrájanú očistenú koreňovú zeleninu.
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom a pridáme k uvarenému mäsu a zelenine.
Do polievky zavaríme žemľové knedličky, necháme ich povariť, pridáme na špičku noža postrúhaného muškátového orieška a posekanú petržlenovú vňať.
Knedličky: žemľu namočíme do vody, vytlačíme, pridáme rozpustené maslo, vajce, soľ, posekanú petržlenovú vňať
a strúhanku.
Všetko spolu premiešame a z masy formujeme malé knedličky.
Neskoršie pridáme na menšie kúsky pokrájanú očistenú koreňovú zeleninu.
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom a pridáme k uvarenému mäsu a zelenine.
Do polievky zavaríme žemľové knedličky, necháme ich povariť, pridáme na špičku noža postrúhaného muškátového orieška a posekanú petržlenovú vňať.
Knedličky: žemľu namočíme do vody, vytlačíme, pridáme rozpustené maslo, vajce, soľ, posekanú petržlenovú vňať
a strúhanku.
Všetko spolu premiešame a z masy formujeme malé knedličky.