Furmanské halušky
Kategória:
50 dkg zemiakov, 5 lyžíc hrubej múky, 3 lyžice hladkej múky, 2 lyžice mlieka, 1 lyžička soli, 15 dkg bryndze, menšia cibuľa, kus domácej klobásy ,10 kg údeného syra, olej.
Furmanské halušky - príprava
Očistené zemiaky postrúhame, primiešame múku, osolíme a vypracujeme cesto.
V osolenej vriacej vode vyvaríme halušky, scedíme ich a premiešame s bryndzou.
Na oleji upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a tenké kolieska klobásy.
Každú porciu halušiek posypeme postrúhaným syrom
a klobáskou s cibuľou.
Podobné recepty
Kategória:
50 dkg zemiakov, 5 lyžíc hrubej múky, 3 lyžice hladkej múky, 2 lyžice mlieka, 1 lyžička soli, 15 dkg bryndze, menšia cibuľa, kus domácej klobásy ,10 kg údeného syra, olej.
Furmanské halušky - príprava
Očistené zemiaky postrúhame, primiešame múku, osolíme a vypracujeme cesto.
V osolenej vriacej vode vyvaríme halušky, scedíme ich a premiešame s bryndzou.
Na oleji upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a tenké kolieska klobásy.
Každú porciu halušiek posypeme postrúhaným syrom
a klobáskou s cibuľou.
V osolenej vriacej vode vyvaríme halušky, scedíme ich a premiešame s bryndzou.
Na oleji upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a tenké kolieska klobásy.
Každú porciu halušiek posypeme postrúhaným syrom
a klobáskou s cibuľou.