Zapečená kyslá kapusta
Kategória: 
400 g kyslej kapusty, 400 g v šupke uvarených zemiakov, 50 g údenej slaniny, 50 g oleja, 1 cibuľa, soľ, 100 ml vody, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica práškového cukru, 1 lyžička drvenej rasce, 300 g vareného údeného mäsa, 1 šálka hustej kyslej smotany, tuk na vymastenie pekáča, strúhanka na vysypanie pekáča

Zapečená kyslá kapusta - príprava

    Slaninu pokrájame na menšie kocky, mierne osmažíme, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a spolu orestujeme.
    Pár koliesok cibule si odložíme na ozdobenie povrchu pri zapekaní.
    Pridáme kapustu, soľ, štipku cukru, podleme trochou horúcej vody a dusíme asi 10 – 15 minút.
    V polovici dusenia dochutíme citrónovou šťavou a rascou.
    Do pripraveného pekáča uložíme vrstvu zemiakov nakrájaných na plátky a pokvapkáme ich olejom.
    Na zemiaky navrstvíme polovicu udusenej kapusty,
    údené mäso nakrájané na kocky a opäť zemiaky a kapustu.
    Povrch polejeme smotanou a pokvapkáme olejom.
    Zapečieme v rúre dočervena.
Top