Zapečená kyslá kapusta
Kategória:
400 g kyslej kapusty,
400 g v šupke uvarených zemiakov,
50 g údenej slaniny,
50 g oleja,
1 cibuľa,
soľ,
100 ml vody,
1 lyžica citrónovej šťavy,
1 lyžica práškového cukru,
1 lyžička drvenej rasce,
300 g vareného údeného mäsa,
1 šálka hustej kyslej smotany,
tuk na vymastenie pekáča,
strúhanka na vysypanie pekáča
Zapečená kyslá kapusta - príprava
Slaninu pokrájame na menšie kocky, mierne osmažíme, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a spolu orestujeme.
Pár koliesok cibule si odložíme na ozdobenie povrchu pri zapekaní.
Pridáme kapustu, soľ, štipku cukru, podleme trochou horúcej vody a dusíme asi 10 – 15 minút.
V polovici dusenia dochutíme citrónovou šťavou a rascou.
Do pripraveného pekáča uložíme vrstvu zemiakov nakrájaných na plátky a pokvapkáme ich olejom.
Na zemiaky navrstvíme polovicu udusenej kapusty,
údené mäso nakrájané na kocky a opäť zemiaky a kapustu.
Povrch polejeme smotanou a pokvapkáme olejom.
Zapečieme v rúre dočervena.
Podobné recepty
Kategória:
400 g kyslej kapusty,
400 g v šupke uvarených zemiakov,
50 g údenej slaniny,
50 g oleja,
1 cibuľa,
soľ,
100 ml vody,
1 lyžica citrónovej šťavy,
1 lyžica práškového cukru,
1 lyžička drvenej rasce,
300 g vareného údeného mäsa,
1 šálka hustej kyslej smotany,
tuk na vymastenie pekáča,
strúhanka na vysypanie pekáča
Zapečená kyslá kapusta - príprava
Slaninu pokrájame na menšie kocky, mierne osmažíme, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a spolu orestujeme.
Pár koliesok cibule si odložíme na ozdobenie povrchu pri zapekaní.
Pridáme kapustu, soľ, štipku cukru, podleme trochou horúcej vody a dusíme asi 10 – 15 minút.
V polovici dusenia dochutíme citrónovou šťavou a rascou.
Do pripraveného pekáča uložíme vrstvu zemiakov nakrájaných na plátky a pokvapkáme ich olejom.
Na zemiaky navrstvíme polovicu udusenej kapusty,
údené mäso nakrájané na kocky a opäť zemiaky a kapustu.
Povrch polejeme smotanou a pokvapkáme olejom.
Zapečieme v rúre dočervena.
Pár koliesok cibule si odložíme na ozdobenie povrchu pri zapekaní.
Pridáme kapustu, soľ, štipku cukru, podleme trochou horúcej vody a dusíme asi 10 – 15 minút.
V polovici dusenia dochutíme citrónovou šťavou a rascou.
Do pripraveného pekáča uložíme vrstvu zemiakov nakrájaných na plátky a pokvapkáme ich olejom.
Na zemiaky navrstvíme polovicu udusenej kapusty,
údené mäso nakrájané na kocky a opäť zemiaky a kapustu.
Povrch polejeme smotanou a pokvapkáme olejom.
Zapečieme v rúre dočervena.